Jari Aarnio valittaa murhatuomiostaan hovioikeuteen – asianajaja: "Ratkaisu oli hänelle ja puolustukselle suuri järkytys"

Elinkautiseen murhasta tänään käräjäoikeudessa tuomittu Jari Aarnio valittaa tuomiosta hovioikeuteen.

Asian vahvistaa MTV Uutisille Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi.

– Tässä on isoja näytöllisiä ongelmia siitä, että mitä Aarnio on tiennyt. Hän itse sanoo, että hänellä on ollut vain joitakin huhuja (murhasta) ja mitä hänen olisi sitten näiden perusteella pitänyt tehdä, tämä on yksi kysymys, Leppiniemi kertoo MTV:lle.

– Yksi kysymys on oikeudellinen ongelmakenttä ja se on tietysti selvä asia, että huomioiden nämä seikat Aarnio tästä valittaa hovioikeuteen.

Oikeuden mukaan Aarniolla oli yksityiskohtaista tietoa ruotsalais-turkkilaisen Volkan Ünsalin palkkamurhasta vuonna 2003, mutta hän ei oikeuden mukaan pyrkinyt estämään sitä.

"Aarnio ei ole vielä itse saanut koko ratkaisua käsiinsä"

Leppiniemi kertoo Aarnion olevan järkyttynyt tuomiosta.

– Tämä ratkaisu oli hänelle ja puolustukselle suuri järkytys.

– Olen saanut ratkaisun loppuosan sen jälkeen, kun se oli julkinen, ja Aarnio ei ole vielä itse saanut koko ratkaisua käsiinsä, mutta kyllä hän oli syvästi järkyttynyt asiasta, asianajaja kuvailee.

Leppiniemen mukaan on hovioikeuden käsissä, millä aikataululla juttua tullaan puimaan.

Aarnio on istunut 13 vuoden tuomiota jo ennestään muun muassa huumausaine- ja virkarikoksista. Nyt hänet tuomittiin elinkautiseen. Miten tuomioita mitataan?

– Se on hyvä kysymys. Sitä on yritetty meidänkin toimistossamme selvittää, onnistumatta. Tilanne on epäselvä, Leppiniemi kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat