Mainos

Japanissa voimakas maanjäristys

Japanin uutistoimiston mukaan lähes 50 ihmisen kerrotaan loukkaantuneen.

Pohjois-Japania on ravistellut voimakas maanjäristys. Järistys tuntui Tokiossa asti, ja sen voimakkuudeksi mitattiin 7,2 Richterin asteikolla. Ainakin 46 ihmisen kerrotaan loukkaantuneen.

Järistyksen ei tiedetä aiheuttaneen vahinkoja tai loukkaantumisia Tokiossa. Japanin meteorologian laitos ilmoitti ensin järistyksen voimakkuudeksi 6,8 richteriä mutta nosti myöhemmin arviotaan.

Tiedot loukkaantuneista ovat yhä alustavia. Uutistoimisto Kyodon mukaan yhteensä noin 27 ihmistä loukkaantui.

Yksi ihminen loukkaantui vakavasti ja 13 sai lieviä vammoja Sendain kaupungissa, kun uimahallin katosta putosi osia järistyksen voimasta.

Sendaissa maanalaiset pysähtyivät ja sähköt katkesivat noin 17000 taloudesta.

Myös junat pysähtyivät, mutta raiteilta suistumisia ei tiettävästi tapahtunut. Osa junista on jo alkanut kulkea uudelleen.

Viranomaiset antoivat järistyksen takia tsunamivaroituksen Miyagin prefektuuriin, noin 300 kilometrin päähän Tokiosta. Myöhemmin varoitus poistettiin. Noin 10 senttimetrin korkuinen pieni aalto osui prefektuurin rannikolle pian kello 5.46 Suomen aikaa tapahtuneen järistyksen jälkeen, mutta aalto ei aiheuttanut vahinkoja.

Järistyksen keskus sijaitsi meren alla noin 60 kilometriä Japanin pääsaaren Honshun edustalla. Japanilaismeteorologit ovat varoittaneet voimakkaiden jälkijäristysten mahdollisuudesta.

Kyseessä oli Japanin voimakkain maanjäristys sitten syyskuun 2003, jolloin 8 richterin järistys tärisytti syrjäistä aluetta Hokkaidon saarella.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.