Mainos

Japanissa muistettu Hiroshiman uhreja

Japanin pääministeri Shinzo Abe vetosi muistotilaisuudessa ydinaseettoman maailman puolesta. Hiroshiman pommitus tappoi 62 vuotta sitten arviolta 140 000 ihmistä.

Japanissa on vietetty Hiroshiman pommituksen vuosipäivää. Tänään tuli kuluneeksi 62 vuotta siitä, kun atomipommi pudotettiin Hiroshiman kaupungin ylle.

Japanin pääministeri Shinzo Abe vetosi muistotilaisuudessa ydinaseettoman maailman puolesta. Tilaisuuteen osallistui noin 45 000 ihmistä, ja kaikki yhtyivät hiljaiseen rukoukseen kello 8.15 paikallista aikaa. Kellonaika oli sama kuin pommin räjähdyshetki.

Hiroshiman pommitus tappoi heti ja seuraavien kuukausien aikana arviolta yli 140 000 ihmistä. Säteily aiheutti myöhemmin vielä tuhansille kuolemaan johtaneita vammoja.

Uhreja muistetaan myös Suomessa

Hiroshiman ja Nagasakin pommitusten uhreja on muistettu tänään myös ympäri Suomea.

Uhrien muistoksi on laskettu kynttilälyhtyjä veteen. Samalla on muistettu niitä siviilejä, jotka nykyisinkin kärsivät sodan keskellä.

Helsingissä Hiroshima-iltaa on vietetty Töölönlahdella Oopperatalon rannassa. Muualla Suomessa tilaisuuksia on järjestetty ainakin Hämeenlinnassa, Vantaalla, Loviisassa ja Tampereella.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.