Mainos

Japanin vastainen mielenosoitus Taiwanissa

Sadat mielenosoittajat kahakoivat poliisin kanssa Japanin edustuston edessä Taiwanin pääkaupungissa Taipeissa. Mielenosoittajat puolustivat Taiwanin oikeutta Itä-Kiinan meressä sijaitseviin saariin, joiden hallinnasta Kiina, Japani ja Taiwan kiistelevät.

Diaoyu- tai Senkaku-nimellä tunnetut saaret sijaitsevat Japaniin kuuluvan Okinawan ja Taiwanin välissä. Kahakka alkoi, kun ihmiset yrittivät viedä saarikiistaa koskevan kirjeen edustustoon. Mielenosoittajat heittelivät edustustoa kananmunilla ja polttivat Japanin lippuja.

Tänään tuli kuluneeksi 65 vuotta Japanin hyökkäyksestä Kiinaan. Myös Helsingissä osoitettiin mieltä saarten vuoksi. Rautatieasemalta marssi iltapäivällä noin 50 Suomessa asuvaa kiinalaista Japanin suurlähetystön eteen esittämään protestinsa "Japanin hallitukselle sen tekemästä loukkauksesta kiinalaista suvereeniutta kohtaan Diaoyu-saarella."

Mielenosoittajien mukaan Diaoyu-saaret ovat kuuluneet useiden vuosisatojen ajan Kiinalle, ja myöhemmin Taiwan on hallinnut aluetta. He huomauttivat,että yksinomaan kiinalaiset kalastajat ovat käyttäneet saarta tukikohtanaan ennen ja jälkeen toisen maailmansodan.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.