Mainos

Japanin tukiostot estivät euron nousun dollariin

Euron kurssi Yhdysvaltain dollaria vastaan liikkui perjantai-iltana valuuttamarkkinoilla hieman iltapäivän huipun alapuolella. Eurolla käytiin ennen iltakahdeksaa kauppaa 0,9879 dollarin kurssiin. Japanin jeniä vastaan euro liikkui 118,33 jenissä.

Aiemmin päivällä euro nousi lähes pariteettiin eli samanarvoiseksi dollarin kanssa. Euron kurssi olisi ilmeisesti jo perjantaina noussut yli dollariin, mutta Japanin keskuspankin tukiostot pysäyttivät euron nousun juurin ennen yhden dollarin rajaa. Korkeimmillaan euro nousi markkinoilla perjantaina 0,9990 dollariin eli vain sentin kymmenesosan päähän pariteetista. Edellisen kerran euro oli tällä tasolla kaksi ja puoli vuotta sitten.

Japanin keskuspankki kertoi perjantaina, että se on Euroopan keskuspankin ja Yhdysvaltain keskuspankin avustuksella myynyt jenejä ja ostanut dollareita.

BOJ oli markkinoilla myös itse seitsemännen kerran muutaman viikon sisällä. Japanin keskuspankin intervention tavoitteena oli jenin kurssin nousun katkaiseminen. Intervention suuruutta ei kerrottu.

Aiemmin markkinoilla arvioitiin Japanin keskuspankin käyttäneen dollarin tukiostoihin muutamassa viikossa ainakin 25 miljardia dollaria. Dollarin kurssi jeniä vastaan kävi korkeimmillaan perjantaina 120,36 jenissä.
Alimmillaan dollari kävi 118,36 jenissä. Illalla dollarilla käytiin kauppaa 119,70 jeniin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.