Mainos

Japanin sodanaikaisesta seksiorjuuttamisesta todisteita

Japanilaisen yliopiston historian professori on löytänyt sotaoikeudenkäyntien asiakirjoista lausuntoja, jotka todistavat seksiorjuuttamisesta. Asiakirjoihin on muun muassa kirjattu japanilaisen luutnantin lausunto seksiorjien käytöstä Indonesian Moan saarella.

Japanilainen historiantutkija on ilmoittanut löytäneensä todisteita siitä, että Japanin armeija pakotti naisia seksiorjiksi toisessa maailmansodassa.

Löytö on erityisen kiinnostava siksi, että Japanin pääministeri Shinzo Abe suututti maaliskuussa muut Aasian maat sanomalla, ettei naisia ollut pakotettu palvelemaan sotilaita armeijan ilotaloissa. Hän ilmoitti tuolloin, ettei ole todisteita siitä, että naiset olisivat joutuneet bordelleihin armeijan pakottamina.

Kolme viikkoa myöhemmin Abe kuitenkin suostui myöntämään armeijan teot ja pyysi niitä anteeksi.

Kanto Gakuin yliopistossa Japanissa historian professorina työskentelevä Hirofumi Hayashi on tutkinut toisen maailmansodan sotarikosoikeudenkäyntien asiakirjoja ja löytänyt lausuntoja, jotka todistavat asian.

Hayashin mukaan asiakirjoihin on kirjattu muun muassa japanilaisen luutnantin todistajanlausunto, jossa hän kertoo armeijan pakottaneen nuoria tyttöjä seksiorjiksi Indonesiaan kuuluvalla Moan saarella. Tytöt joutuivat ilotaloon kostoksi siitä, että heidän isänsä olivat hyökänneet Japanin joukkoja vastaan.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.