Mainos

Japanin puolustusministeri vieraili kiistellyssä pyhätössä

Japanissa puolustusministeri Tomomi Inada on vieraillut kiistellyssä Yasukunin pyhätössä.

Inadan vierailu sodassa kuolleiden muistolle omistetussa pyhätössä tapahtui vain päivää sen jälkeen, kun Japanin pääministeri Shinzo Abe vieraili Yhdysvaltain laivastotukikohdassa Pearl Harborissa. Abe esitti vierailulla osanottonsa Japanin vuonna 1941 Pearl Harboriin tekemään hyökkäyksen uhrien perheille.

Viime toukokuussa Yhdysvaltain presidentti Barack Obama vieraili puolestaan Hiroshimassa, jonne Yhdysvallat pudotti sodan päättäneen ydinpommin.

2:03

Kumpikaan johtajista ei esittänyt vierailuilla varsinaista anteeksipyyntöä maittensa sotatoimista, mutta vierailuja on silti pidetty merkittävänä symbolisena eleenä.

Inada vieraili Yasukunin temppelissä torstaina ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun hän nousi puolustusministeriksi elokuussa.

Pyhättö on Aasiassa hyvin kiistelty, sillä se on omistettu muiden japanilaissotilaiden ohella myös sotarikoksista tuomituille johtajille. Etelä-Korea ja Kiina ovat toistuvasti tuominneet japanilaispoliitikkojen vierailut Yasukunissa. Myös Yhdysvallat on aiemmin ilmaissut pettymystään japanilaispoliitikkojen pyhättövierailuista, viimeksi pääministeri Aben käytyä Yasukunissa juhlistamassa ensimmäistä vuottaan Japanin johdossa.

Abe ei ole uusinut vierailuaan tämän jälkeen, vaikka useat konservatiivit ovat sitä häneltä vaatineet.

Japanin puolustusministeriö ei ole kommentoinut Inadan vierailua.  

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja