Mainos

Japanin prinsessasta Rouva Kuroda

Hovin jättäneen Sayakon kerrotaan valmistautuneen tokiolaisen kotirouvan elämään muun muassa opettelemalla laittamaan ruokaa ja ajamaan autoa.

Japanin prinsessa Sayako on mennyt naimisiin tavallisen kansalaisen kanssa ja menettänyt näin arvonimensä hovissa. 36-vuotias Sayako ja hänen sulhasensa, 40-vuotias kaupunkisuunnittelija Yoshiki Kuroda vihittiin tänään tokiolaishotellissa.

Tuhannet ihmiset seurasivat Sayakon lähtöä isänsä, keisari Akihiton palatsista. Sayakolla oli yllään yksinkertainen, länsimaalaistyylinen valkoinen silkkihääpuku.

Häät pidettiin perinteisen shinto-seremonian mukaan, jossa sormusten vaihdon sijasta nautitaan sakea eli riisiviinaa. Seremoniaan osallistui vain 30 parin lähintä omaista, mukaan luettuna keisari ja keisarinna. Pariskunnan järjestämään vastaanottoon oli sen sijaan kutsuttu 130 vierasta.

Perinteet vaativat keisarin tytärtä lähtemään hovista, kun hän menee naimisiin. Ornitologiaa opiskelleen Sayakon kerrotaan valmistautuneen tokiolaisen kotirouvan elämään muun muassa opettelemalla laittamaan ruokaa ja ajamaan autoa.

- Haluan oppia erilaisia uusia asioita ja odotan innolla uutta elämääni Kurodan perheen jäsenenä, Sayako sanoi lehdistötilaisuudessa vihkiäisten jälkeen.

Nuoripari aikoo muuttaa vuokrattuun asuntoon lähelle kuninkaallista palatsia. Sayakoa saattaa odottaa hienoinen kulttuurishokki päätellen Asahi Shimbun -sanomalehden tiedoista. Lehden mukaan Sayakon hovinainen oli varoitellut, kuinka raskasta on siivota kaappeja ja laatikoita muuton yhteydessä.

- Mitä, täytyykö sitä siivotakin, Sayako oli kauhistellut.

Sayakon käly, kruununprinsessa Masako puolestaan koki naimisiin mennessään muodonmuutoksen tavallisesta kansalaisesta prinsessaksi. Hän koki aatelisvelvollisuudet niin raskaiksi, että vetäytyi vuodeksi kokonaan julkisuudesta.

(MTV3-STT-AFP)

(Seitsemän uutiset 15.11.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.