Mainos

Japanin pääministerin puoluetoveri pidätettiin

Japanilaiset oppositiopuolueet päättivät tänään esittää epäluottamuslausetta pääministeri Yoshiro Moria vastaan. Epäsuosioon joutuneen pääministerin tilanne vaikeutui edelleen, kun hänen puoluetoverinsa pidätettiin epäiltynä lahjusten otosta.

Pidätetty Masakuni Murakami kuuluu niihin Liberaalidemokraattisen puolueen (LDP) johtohahmoihin, jotka auttoivat Morin pääministeriksi viime huhtikuussa. Maan neljän tärkeimmän oppositiopuolueen johtajat päättivät esittää epäluottamuslausetta Moria vastaan "soveliaana ajankohtana" sen jälkeen kun parlamentin alahuone on huomenna äänestänyt budjetista.

Yoshiro Mori

Puolueiden on määrä päättää huomenna epäluottamuslauseen tarkasta ajankohdasta. Morin hallituskoalition edustajat ovat jo sanoneet aikovansa äänestää epäluottamuslausetta vastaan. Kolmen puolueen koalitiossa on kuitenkin alkanut esiintyä eripuraa. Koalitioon kuuluvan Uusi Komento -puolueen johtaja sanoi, että Morin on kannettava oma vastuunsa Murakamin tapauksesta.

Pääministeri pyysi anteeksi lahjusskandaalin puolueelle aiheuttamaa häpeää. Japanin puolueilla on nyt mielessään heinäkuussa pidettävät ylähuoneen vaalit. Niin omat kuin vieraatkin ovat toistamiseen kehottaneet Moria eroamaan. Mori ei kuitenkaan ole valmis taipumaan epäsuosion edessä.

Parlamentin budjettiryhmälle pitämässään puheessa Mori vertasi asemaansa pääministerinä taivaalliseen mandaattiin. -Minulle ponnistelu päivästä päivään on taivaallinen mandaatti, hän sanoi.

(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.