Mainos

Japanin pääministeri koomassa

Aivoinfarktin saanut Japanin pääministeri Keizo Obuchi on koomassa ja hengittää hengityskoneen avulla, vt. pääministeri Mikio Aoki ilmoitti tänään.

Obuchi

On epävarmaa, pystyykö Obuchi enää jatkamaan virassaan. Virkaatekeväksi pääministeriksi on nimitetty kansliaministeri Mikio Aoki. Obuchi, 62, joutui sairaalaan eilen. Aluksi syyksi ilmoitettiin ylirasitus, mutta maanantaina Obuchin kerrottiin saaneen aivoinfarktin. Asiantuntijoiden mukaan hänen tilansa saattaa johtaa aivokuolemaan parissa päivässä.

Obuchin työtaakkaa ovat viime aikoina lisänneet Japanin pohjoisosassa sattunut tulivuorenpurkaus ja hallituskoalition erimielisyydet. Maassa, jossa kuolemasta puhumista pyritään välttämään, tiedotusvälineet ovat jo keskittyneet pohtimaan seuraajakysymystä. Oppositio on vaatinut ennenaikaisia vaaleja, jos pääministeri vaihtuu. Eräiden tarkkailijoiden mukaan tämä olisikin hyvä vaihtoehto hallitsevalle Liberaalidemokraattiselle puolueelle (LDP), koska se saisi todennäköisesti ainakin jonkin verran sympatiaääniä. Obuchin seuraajaehdokkaita ovat mm. LDP:n pääsihteeri Yoshiro Mori, 62, sekä ulkoministeri Yohei Kono, 63.

Japanissa on arvosteltu sitä, että pääministerin sairastumisesta tiedotettiin kovin hitaasti. Kansa sai tietää hänen joutumisestaan sairaalaan vasta 22 tunnin päästä. Maanantai-iltana ei vieläkään tiedetty, koska hän oli saanut aivoinfarktin eikä liioin sitä, milloin hän vajosi koomaan.
(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.