Mainos

Japanin Mori ilmoitti erostaan

Japanin pääministeri Yoshiro Mori on ilmoittanut epäsuorasti jättävänsä puoluejohtajan ja pääministerin tehtävät.

Mori ilmoitti tänään ennenaikaisten puheenjohtajanvaalien järjestämisestä hallitsevassa liberaalidemokraattisessa puoluessa (LDP:ssa). Mori ei kertonut, milloin puolueen uusi puheenjohtaja valitaan. Ilmoituksen tulkittiin kuitenkin merkitsevän, että Mori aikoo luopua puoluejohtajan ja käytännössä myös pääministerin tehtävistä huhtikuussa.

Liberaalidemokraattien odotetaan yleisesti uusivan johtonsa huhtikuussa eikä Morin uskota pyrkivän uudelleen puheenjohtajaksi. Monet Japanin valtalehdistä arvelivat jo ennen LDP:n johdon kokousta, että Mori ilmoittaa eroavansa huhtikuun alussa. Näin hän säilyttäisi osan arvokkuuttaan, sillä hän tapaa suunnitelmien mukaan tässä kuussa Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin.

Japanin lehdet uumoilivat jo eilen, että epäsuosioon joutunut pääministeri eroaisi vielä saman päivän aikana. Japanin hallituksen tiedotuspäällikkö kiirehti kiistämään tiedot myöhemmin päivällä. Morin pääministerikautta on seurannut skandaali toisen perään ja useat tahot, jopa oman puolueen jäsenet, ovat kehottaneet häntä eroamaan virastaan.

(STT-AFP-Reuters-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.