Mainos

Japanin Mori ei eroa

Japanin kiistanalainen pääministeri Yoshiro Mori ei aio erota tehtävästään, vaikka hänen suosionsa on pitkään ollut rajussa laskussa.

Japanin parlamentissa puhunut Mori totesi, että hänen tehtävänsä on maan taloudellisen tilanteen nimissä varmistaa talousarvion läpimeno ja jatkaa muidenkin uudistuksien toteuttamista. Morin asema on ollut vaakalaudalla jo pitkään.

Tuoreessa Asahi Shimbun -lehden mielipidekyselyssä 71 prosenttia vastaajista toivoi pääministerin eroa. Ainoastaan yhdeksän prosenttia vastaajista tuki pääministeriä. Vain yksi Japanin pääministeri on saanut yhtä alhaiset kannatusluvut sen jälkeen, kun lehti aloitti mielipidemittauksensa vuonna 1946.

Moria on arvosteltu muun muassa kykenemättömyydestä puuttua Japanin talouden kurimukseen sekä jatkuvista kömmähdyksistä ja vääristä sanavalinnoista. Japanissa suurta kohua herättänyt laivaturma Havaijilla on lisännyt vettä Morin arvostelijoiden myllyyn. Amerikkalaisen ydinsukellusveneen vahingossa törmättyä runsas viikko sitten japanilaiseen kalastusalukseen surmansa sai yhdeksän japanilaista. Onnettomuudesta kuullessaan pääministeri Mori ei keskeyttänyt golfkurssiaan, jolla hän oli tapahtuman sattuessa. Tapahtuma on kiristänyt Japanin ja Yhdysvaltain suhteita.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.