Mainos

Japanin maanjäristyksestä puoli vuotta – korjaustyöt etenevät hitaasti

Raivaus- ja rakennustyöt jatkuvat yhä Japanissa puoli vuotta sitten sattuneen tuhoisan maanjäristyksen ja tsunamin jälkeen. Työ on edennyt hitaasti, ja noin 100 000 ihmistä elää yhä tilapäismajoituksessa.

Voimalaturmien aiheuttama radioaktiivinen säteily on pilannut maata kenties vuosikymmeniksi eikä Fukushiman ydinvoimalaa ole vieläkään saatu suljettua.

MTV3:n kirjaanvaihtaja Petri Saraste raportoi Sendain lentokentältä, että kenttä on toiminut jo huhtikuun puolivälistä saakka.

Lentokentän johtaja Katsuhiko Ito muistaa tuon maaliskuun 11. shokki-iltapäivän kuin eilisen.

– Olimme onnekkaita, sillä kentän kiitoradalla ei ollut tapahtumahetkellä yhtään lentokonetta, eivätkä katto ja ikkunat särkyneet. Lähes 1600 ihmistä oli rakennuksessa kolmen päivän ajan.

80 000 yhä evakuoitu

Lentokenttä toimi alueen evakuointikeskuksena, vaikka sähkö ja vesi katkesivat. Ilman amerikkalaissotilaiden apua kenttää ei olisi saatu niin nopeasti toimintakuntoon.

Muualla raivaus ja jälleenrakennus kestää kauemmin. Hallituksen tavoite on saada raivaustyöt päätökseen ensi maaliskuun loppuun mennessä.

Noin 80 000 ihmistä on evakuoitu 20 kilometrin suoja-alueelta yhä vuotavan Fukushiman ydinvoimalan ympäriltä. Asukkaat eivät ehkä koskaan pääse takaisin koteihinsa.

Katso Petri Sarasteen juttu Sendaista (Seitsemän uutiset 11.9.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.