Mainos

Japanin lentäjät lakkoon

Pitkälle toistatuhatta lentäjää on aloittanut Japanissa lakon. Yhtään lentoa ei kuitenkaan ole vielä peruttu. Jos lentoja joudutaan viikon aikana perumaan, jopa 2000 ihmisen lentosuunnitelmat saattavat muuttua.

Japanin toiseksi suurimman lentoyhtiön, All Nippon Airwaysin (ANA), lentäjät ja miehistö menivät tänä aamuna lakkoon palkkakiistan takia. Lakossa on lähes 1400 työntekijää, jotka saivat tarpeekseen kolmivuotisesta kädenväännöstä palkkaleikkauksistaan. Vaikka lakko alkoikin, ei yhtään lentoa ole peruttu. Aamulennoista huolehtivat johtotehtävissä olevat lentäjät.

Neuvottelut yhtiön lentäjien ja johdon välillä katkesivat myöhään sunnuntaina. Lentoyhtiön edustajan mukaan tiistain ja keskiviikon vuorolentoja joudutaan perumaan, mikäli tilanne jatkuu. Mikäli pattitilanne jatkuu vielä keskiviikkona, joudutaan perumaan 10 lentoa. Lentojen peruuntuminen vaikuttaisi lähes kahdentuhannen ihmisen lentosuunnitelmiin mm. New Yorkiin, Los Angelesiin, Lontooseen ja Hongkongiin tai sieltä pois. Paikallisen sanomalehden mukaan ANA:n lisäksi myös JAL ja JAS -lentoyhtiöiden työntekijät ovat uhanneet lakolla.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.