Mainos

Japanin keisaripari kiertelee Helsingissä

Japanin keisaripari jatkaa tänään tutustumistaan Helsinkiin.

Japanin keisaripari saapui Suomeen eilen

Keisari Akihito ja keisarinna Michiko tutustuvat Helsingin kaupungintaloon ja nauttivat siellä myös lounaan. Kaupungintalossa he saavat omasta toivomuksestaan kuulla Ylioppilaskunnan Laulajien esityksiä.

Illansuussa keisarilliset vieraat järjestävät teevastaanoton. Sinne he ovat kutsuneet Suomessa asuvia japanilaisia sekä Suomi-Japani -seuran edustajia. Virallinen vierailu Suomessa päättyy huomenna. Keisariparin matka jatkuu valtiovierailulle Ruotsiin.

Ensimmäinen päivä huipentui illallisiin

Keisari Akihito ja keisarinna Michiko saapuivat Suomeen eilen. Virallinen vastaanotto järjestettiin presidentinlinnan edustalla, jossa vieraita olivat vastassa presidentti Tarja Halonen ja hänen puolisonsa Pentti Arajärvi.

Keisariparin ensimmäinen vierailupäivä huipentui juhlaillalliseen

Keisari Akihiton ja keisarinna Michikon ensimmäinen vierailupäivä Suomessa huipentui juhlaillalliseen presidentinlinnassa. Tilaisuuteen oli kutsuttu noin 130 vierasta, heidän joukossaan olivat keisariparin vanhat ystävät, Mauno ja Tellervo Koivisto. Illallisella tarjottiin muun muassa helmikanagalantiinia ja fasaania. Lämpimänä ruokana oli kataja-savustettua nieriän seläkettä ja korvasienikastiketta.

Puheessaan keisari Akihito muisteli edellistä, kruununprinssinä tekemäänsä Suomen vierailua ja painotti Suomen ja Japanin välistä yhteisymmärrystä. Akihiton kerrotaan valmistautuneen tähän matkaan mm. lukemalla Topeliuksen tuotantoa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.