Mainos

Japanin hirmumyrsky vaatinut kymmeniä uhreja

Kymmeneen vuoteen voimakkaimmaksi kuvailtu hirmumyrsky on edennyt merelle päin ohitettuaan Tokion.

Japanin yli pyyhkäisi tänään tuhoisin hirmumyrsky kahteen vuosikymmeneen. Iltaan mennessä myrskyn laskettiin tappaneen ainakin 59 ihmistä. Kateissa oli 22 ihmistä.

Ympäri maata oli maanvyöryjä, ja valtavat hyökyaallot moukaroivat saarivaltion rantoja. Tulvavedet pyyhkäisivät mukaansa useita uhreja, kun taas osa veden varaan joutuneista onnistuttiin pelastamaan helikoptereilla tai he onnistuivat pääsemään pelastuslautoille.

Ainakin 250 ihmistä loukkaantui Tokageksi - joka tarkoittaa liskoa japaniksi - nimetyn myrskyn kourissa, ja tuhatkunta taloa peittyi tulvavesien alle, kertoi Japanin poliisi. Tuhannet kotitaloudet jäivät sähköttä myrskyn vuoksi. Japanilaiset tiedotusvälineet seurasivat tänään 167 ihmisen pelastautumista laivasta, joka oli paiskautunut myrskyssä aallonmurtajan päälle. Aallonmurtajan yli lyöneet aallot pakottivat miehistön, johon kuului sata merimiesoppilasta, odottamaan apua lähes vuorokauden ajan.

Maizurussa, nelisensataa kilometriä Tokiosta länteen, 37 bussimatkustajaa joutui kiipeämään turistibussinsa katolle, kun tulvavedet olivat hukuttaa heidät. Katolle kiipeämisestä huolimatta matkustajat olivat vyötäisiään myöten vedessä kun pelastajat saapuivat. Matkustajat, joista suuri osa oli 60- ja 70-vuotiaita, joutuivat kyhjöttämään bussin katolla yhdeksän tuntia kaatosateessa ennen kuin heidät pelastettiin.

Hirmumyrsky eteni tänään merelle ohitettuaan Tokion läheltä. Pääkaupunki säästyi kuitenkin vakavilta tuhoilta, vaikka myrsky toi muassaan rankkasateen ohella voimakkaita tuulia. Ohitettuaan Tokion hirmumyrsky laantui trooppiseksi myrskyksi.

Tokage on jo kymmenes hirmumyrsky, joka on iskenyt Japaniin tämän vuoden aikana. Myrskyt ja tulvat ovat tappaneet maassa ainakin sata ihmistä tänä vuonna. Edellinen hirmumyrsky Ma-on surmasi kuusi ihmistä lokakuun alkupuolella.

Myrsky ei vaikuttanut presidentti Tarja Halosen Japanin-vierailuun, joka on jatkunut tänään mm. Japanin keisariparin tapaamisella.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.