Japanin hallitus lopetti koronapoikkeustilan monilla alueilla etuajassa – maassa kuollut viisi ihmistä miljoonaa asukasta kohti

Useissa maissa höllennyksiä koronarajoituksiin tänään – Espanjassa voi tilata oluen terassilla 1:46
MTV Uutiset: Rajoituksia on höllennetty useissa maissa.

Japanin hallitus on päättänyt lopettaa koronaepidemian vuoksi julistetun poikkeustilan suurimmasta osasta maata, pois lukien Tokion ja Osakan kaltaiset suurkaupungit. Asiasta ilmoitti pääministeri Shinzo Abe.

– Uusien tapauksien ilmaantuvuus on laskenut alle määrän, joka oli maaliskuun puolivälissä, kun tartunnat alkoivat levitä, sanoi viruksen vastaisista toimista vastaava ministeri Yasutoshi Nishimura.

Poikkeustila päättyi 39:ssä Japanin 47 prefektuurista. Aiemman päätöksen mukaan poikkeustilan oli määrä päättyä vasta toukokuun lopussa.

Japanissa poikkeustila perustuu suosituksiin. Vaikka ihmisiä kehotetaan pysymään kotona ja liikkeitä pitämään ovensa suljettuina, määräyksen rikkomisesta ei seuraa rangaistuksia.

Valtaosa Japanin kouluista ehdittiin sulkea jo ennen kuin poikkeustila julistettiin Tokioon ja kuudelle muulle alueelle huhtikuun alussa. Myöhemmin poikkeustila laajeni koko maahan.

Japanissa on todettu runsaat 16 000 koronavirustartuntaa ja viruksen seurauksena on kuollut 678 ihmistä. Väkilukuun suhteutettuna Japanissa on kuollut viisi ihmistä miljoonaa asukasta kohti. Suomessa vastaava luku oli keskiviikkona 51.

Lue myös:

    Uusimmat