Mainos

Japanin hallitus erosi - uusi pääministeri valitaan huomenna

Japaniin valitaan huomenna uusi pääministeri. Japanin parlamentin alahuone kokoontuu aamulla valitsemaan pääministeri Keizo Obuchin seuraajaa.

Obuchi

Välittömästi sen jälkeen parlamentin ylähuone kokoontuu hyväksymään uuden pääministerin valinnan. Ylähuoneen äänestys on vain symbolinen menettely, sillä se ei voi kieltäytyä nimittämästä alahuoneen valitsemaa seuraajaa.

Huomisen pääministerin valinnan vuoksi Japanin hallitus ilmoitti tänään erostaan ylimäärisen kokouksen jälkeen. Hallituksen oli käytännössä pakko erota, jotta aivoinfarktin vuoksi koomaan vajonneelle pääministeri Keizo Obuchille voidaan alkaa järjestää seuraajaa.

Uudeksi pääministeriksi veikataan liberaalidemokraattisen puolueen pääsihteeriä Yoshiro Moria.

Pääministeri Obuchille ei toiveita paranemisesta

62-vuotias pääministeri Keizo Obuchi on kliinisesti aivokuollut eikä hänen toipumisestaan ole juurikaan toiveita. Hän sai sunnuntaina aivoinfarktin ja hänet on kytketty hengityskoneeseen.

Japanin hallitus tekee eroamalla tilaa uudelle pääministerille ja hallitukselle. Vt. pääministeri Mikio Aoki sanoi tänään, ettei Japanilla ole varaa poliittisen tyhjiön syntymiseen lyhyeksikään ajaksi. Japanissa järjestettäneen ennenaikaiset parlamenttivaalit ennen G8-maiden heinäkuussa Japanissa järjestettävää kokousta.
(MTV3-STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.