Mainos

Japanin Abe joutui sairaalaan

Tiedotusvälineiden mukaan Shinzo Abe kärsii kroonisista ruuansulatusvaivoista. Japanin liberaalidemokraattinen hallituspuolue valitsee Aben seuraajan ensi viikolla.

Eroamassa oleva Japanin pääministeri Shinzo Abe on joutunut sairaalahoitoon. Tokiolaisen sairaalan edustajien mukaan lääkärit kertovat Aben terveydentilasta tarkemmin myöhemmin päivällä pidettävässä tiedotustilaisuudessa.

Hallituksen tiedottaja kertoi aiemmin, että Abe oli joutunut lääkärien tutkittavaksi väsymyksen takia. Japanilaiset tiedotusvälineet taas ovat maininneet Abella olevan kroonisia ruuansulatusvaivoja.

Abe ilmoitti eilen yllättäen eroavansa pääministerin tehtävistä. Korkea-arvoiset virkamiehet ovat sanoneet, että terveysongelmat olisivat yksi syy hänen eroonsa.

Abelle seuraaja jo ensi viikolla

Japanin liberaalidemokraattinen hallituspuolue ilmoittaa, että se valitsee Shinzo Aben seuraajan 23. syyskuuta. Ennakkosuosikkina pidetään entistä ulkoministeriä Taro Asoa, joka on puolueen pääsihteeri.

Puolueen uudesta johtajasta tulee lähes automaattisesti uusi pääministeri, koska sillä on vankka enemmistö parlamentin alahuoneessa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.