Mainos

Japanilta ja USA:lta pakotteita P-Korealle

Pohjois-Korea on uhannut Japania tiukoilla vastatoimilla Japanin maalle asettamien talouspakotteiden vuoksi. Myös USA ehdottaa tiukkoja taloudellisia ja aseisiin liittyviä pakotteita Pohjois-Koreaa vastaan.

Japani on hyväksynyt uusia taloudellisia pakotteita Pohjois-Koreaa vastaan. Japani muun muassa kielsi kaiken tuonnin ja laivaliikenteen Pohjois-Koreasta.

Pakotteet tulevat voimaan huomenna, jolloin kaikkia pohjoiskorealaisia aluksia pyydetään poistumaan Japanin satamista. Pakotteet ovat voimassa puoli vuotta, ja niiden syynä on Pohjois-Korean maanantainen ilmoitus ydinkokeesta.

Jo keskiviikkona Japani kielsi Pohjois-Korean kansalaisia saapumasta maahan.

Pohjois-Korea reagoi eilen voimakkaasti Japanin pakotekaavailuihin. Se uhkasi Japania tiukoilla vastatoimilla.

USA:n uusi Korea-ehdotus sulkee pois aseellisen hyökkäyksen

Yhdysvaltain uusi ehdotus Pohjois-Korealle asetettavista pakotteista korostaa, ettei maata ole tarkoitus rangaista aseellisella hyökkäyksellä. Yhdysvallat antoi päätöslauselmaluonnoksen YK:n turvallisuusneuvostolleeilen.

Ehdotus sisältää tiukkoja taloudellisia ja aseisiin liittyviä pakotteita. Aseidenvientikielto on kuitenkin rajattu vain raskaisiin aseisiin.

Turvallisuusneuvoston jäsenet toivovat pääsevänsä äänestämään ehdotuksesta huomenna. Ulkoministereiden täytyy kuitenkin ensin hyväksyä luonnos.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.