Mainos

Japanille 680 miljardin markan talouspaketti

Japanin hallitseva liberaalidemokraattinen puolue on hyväksynyt yli 16 triljoonan jenin eli noin 680 miljardin markan talouspaketin, kertoivat japanilaiset tiedotusvälineet tänään.

Paketin tarkoituksena on kannustaa maan talouselämää nousemaan lamasta, kertoi Nihon Keizai Shimbun -lehti.

Paketti sisältää mm. julkisia investointeja tietoliikenteeseen ja tutkimuksen kehittämiseen. Myös osakemarkkinoita on tarkoitus tukea. Lisäksi yksityissektoria rohkaistaan rahoittamaan julkisia hankkeita.

Hallituksen odotetaan esittelevän myöhemmin keväällä lisäbudjetin, jolla talouspaketti rahoitetaan. Julkiset hankkeet hyödyttävät erityisesti rakennusalaa ja maaseutua, arvioivat tarkkailijat. Noilta aloilta löytyvät liberaalidemokraattisen puolueen vahvimmat tukijat. Japanissa järjestetään heinäkuussa parlamentin ylähuoneen vaalit. Pörssissä kauppa vilkastui heti, kun tieto talouspaketista tuli julkisuuteen.

Ensitietojen mukaan paketti ei sisällä verohelpotuksia huolimatta siitä, että Japania on kehotettu rohkaisemaan kulutusta. Varsinkin Yhdysvallat on kehottanut Japania pelastamaan taloutensa lamasta tuloveron kevennyksin.

Edellinen suuri talouspaketti laadittiin vuoden 1995 maanjäristyksen jälkeen. Paketilla elvytettiin Koben alueen liike-elämää. Uusin talouspaketti on tähänastisista suurin.
(STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.