Mainos

Japanilaisyhtiö tuomassa i-moden Eurooppaan

Hollantilainen teleoperaattori KPN Telecom ilmoitti tänään tuovansa suuren japanilaisen yhteistyökumppaninsa NTT DoCoMon kanssa Internet-palvelut Euroopan matkapuhelinmarkkinoille. Mukana on myös italialaisoperaattori TIM.

NTT DoCoMon Internet-malli matkapuhelimiin on ollut suuri menestys Japanissa. Yhtiö on onnistunut saamaan yli 17 miljoonaa käyttäjää palveluilleen sen jälkeen kun toiminta avattiin helmikuussa 1999. Japanilaisyhtiön ratkaisua pidetään varteenotettavana kilpailijana eurooppalaisille ja amerikkalaisille ratkaisuille, joihin kuuluu esimerkiksi wap.

Wap-palvelut ovat lähteneet kangerrellen liikkeelle myös Suomessa. Japanilaisyhtiön i-mode -malli tarjoaa matkapuhelimen käyttäjille mm. pelejä, sähköpostin ja erilaisia paikan määrittämiseen perustuvia palveluita. Palvelut tuodaan ensin Saksan, Belgian, Hollannin ja Italian markkinoille, mutta tarkkaa aikataulua ei kerrottu.

Alueella lasketaan olevan 165 miljoonaa mahdollista asiakasta. DoCoMO on Japanin suurin yhtiö. Japanilaislehden mukaan yhtiö olisi tuomassa langattoman Internet-mallinsa myös Yhdysvaltain markkinoille amerikkalaisen yhteistyökumppaninsa - jättipuhelinyhtiö AT & T Wirelessin kanssa vuonna 2002. DoCoMo ei suostunut kommentoimaan huhua.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.