Japanilaisyhtiö aikoo sulkea ydinvoimalan Tokion lähistöllä

Japanilaisen sähköyhtiön odotetaan tänään ilmoittavan yhden ydinvoimalansa väliaikaisesta sulkemisesta. Maan pääministeri on pyytänyt Chubu-yhtiötä sulkemaan Hamaokan voimalan, koska se sijaitsee todennäköisellä maanjäristysalueella.

Hamaoka sijaitsee noin 200 kilometriä pääkaupunki Tokiosta lounaaseen. Asiantuntijoiden mukaan alueelle iskee erittäin todennäköisesti kahdeksan richterin järistys 30 vuoden kuluessa.

Chubu aikoo rakentaa voimalan ympärille tulvavallin tsunamin varalta ja parantaa muita turvatoimia. Rakennustyöt kestävät pari vuotta. Yhtiö on arvioinut, että seudun sähköntarve pystytään sulkemisen aikana tyydyttämään lämpövoimaloiden avulla. Se kuitenkin nostaisi kustannuksia, ja kulutuspiikkien aikana olisi katkosten riski.

Aamupäivällä kerrottiin myös, että Tsurugassa sijaitsevasta voimalasta oli eilen päässyt ilmaan pieni määrä radioaktiivista säteilyä kaasuvuodon mukana. Japan Atomic Power -yhtiön mukaan määrä oli kuitenkin niin pieni, ettei siitä koidu vaaraa ympäristölle.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat