Mainos

Japanilaisministerit vierailivat kiistanalaisessa pyhäkössä

Japanissa hallituksen kaksi ministeriä on vieraillut kiistanalaisessa Yasukunin pyhäkössä Tokiossa. Pyhäkössä vieraili kansallisesta turvallisuudesta vastaavan komission puheenjohtaja Keiji Furuya ja viestintäministeri Yoshitaka Shindo.

Vierailut saattavat ärsyttää Kiinaa ja Etelä-Koreaa, joiden mielestä pyhäkkö edustaa Japanin sotilaallista historiaa.

Japanissa vietetään toisen maailmansodan antautumisen 69-vuotispäivää.

Joulukuussa pyhäkössä vieraillut pääministeri Shinzo Abe ei tällä kertaa käynyt paikalla. Sen sijaan hän lähetti symbolisena eleenä pyhäkköön avustajansa Koichi Hagiudan. Aben oli etukäteen arvioitu pidättäytyvän pyhäkkövierailusta, koska hän yrittää kohentaa maan välejä Kiinaan ja Etelä-Koreaan.

145-vuotias Yasukunin temppeli on omistettu sodissa kuolleille 2,5 miljoonalle japanilaiselle, myös sotarikoksista tuomituille johtajille. Yksi näistä on kenraali Hideki Tojo, joka valtuutti iskun Yhdysvaltojen Pearl Harbourin tukikohtaan. Tuhoisa isku veti Yhdysvallat toiseen maailmansotaan.

Naapurimaille japanilaisministerien vierailu on kipeä muistus maan aggressiivisesta politiikasta 1900-luvun ensimmäisellä puoliskolla. Tuolloin maa muun muassa miehitti Etelä-Korean kovaotteisesti 35 vuodeksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.