Mainos

Japanilaislehti: Keskuspankeilta vetoapua yrityksille

Keskuspankit Yhdysvalloissa, Euroopassa ja Japanissa harkitsevat yritysten vakuuskäytännön laajentamista, jotta yritysten olisi helpompi toimia Yhdysvaltain asuntoluottokriisin järkyttämillä markkinoilla. Kuuden keskuspankin suunnitelmista kertoi japanilainen sanomalehti Nikkei.

Uutistoimisto Reuters ei saanut Japanin keskuspankista vahvistusta lehden uutiselle, mutta jo aiemmin viikolla Japanin keskuspankki oli vihjannut samasta. Nikkei-lehden mukaan mukana hankkeessa olisivat myös mm. Yhdysvaltain, Euroopan ja Englannin keskuspankit.

Lehden mukaan nykyisin suurin osa keskuspankeista hyväksyy vakuuksia ja takuita vain kotivaluutoissaan. Laajennus muihin valuuttojen helpottaisi yrityksiä hankkimaan rahoitusta.

Välittäjät ja pankkiirit arvioivat alkavan viikon olevan päättynyttä rauhallisempi, mutta markkinahermoilun ennakoitiin vääjäämättä jatkuvan. Arvioita annettiin poikkeuksellisesti uutistoimistoillekin etunimellä ja työnantajaa paljastamatta.

-Epäilen, että luvassa olisi uusia Lehman Brothersin tai AIG:n kaltaisia tapauksia, luottoriskejä työkseen analysoiva Dave Australiasta arvioi uutistoimisto AFP:lle.

Amerikkalainen investointipankki Lehman Brothers ajautui selvitystilaan viikko sitten maanantaina, mutta Yhdysvallat pelasti vakuutusyhtiö AIG:n. Sen kaatuminen olisi ollut liian suuri riski.

Daven työkaveri John oli äärimmäisen varovainen arvioidessaan tulevaa viikkoa.

- Ensi viikko ei vaikuta yhtä pahalta kuin mennyt, mutta kuka voi olla varma? 26-vuotias mies aprikoi.

Sponsorit varovaisia

Taide- ja kulttuuripiireissä rahoituskirisin seurauksia odotetaan pelokkaina. Niitä tukevilta sponsoreilta on jo ehtinyt tulla ikäviä ratkaisuja, vaikka sopimukset on yleensä tehty vuosiksi.

Uutistoimisto AFP kertoi tänään, että suunnittelija Allegra Hicks joutui vetäytymään Lontoon muotiviikolta viime hetkillä, kun hänen sponsorinsa perui tukensa.

Myös Pohjois-Korean sinfonia-orkesteri on joutunut siirtämään harvinaista vierailuaan Britanniassa, kun sitä sponsoroinut pankki vetäytyi.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.