Japanilaisissa makeisissa kolibakteeria

Japanilaisista makeisista on löydetty samaa 0-157 kolibakteeria, joka on tänä kesänä aiheuttanut yhden Japanin historian vakavimmista ruokamyrkytysepidemioista.

Japanin viranomaiset kertoivat elintarviketarkastajien löytäneen bakteeria perinteisistä karamelleista, jotka oli valmistettu Itä-Japanissa ja laskettu markkinoille heinäkuun lopulla. Makeisten valmistaja määrättiin keskeyttämään makeisten tuotanto ja vähittäiskaupat on määrätty poistamaan tuote valikoimistaan. Viranomaisten mukaan makeisten aiheuttamista kolibakteeritartunnoista ei ole saatu ilmoituksia.

Bakteeriepidemian yhdeksäs kuolonuhri - 80-vuotias nainen - menehtyi eilen Pohjois-Japanissa. Lähes kymmenentuhatta japanilaista on sairastunut ruokamyrkytykseen. Sairastuneista kaksi kolmannesta asuu Osakan kaupungin ympäristössä.

Bakteerin on arveltu levinneen huonosti valmistettujen vihannesten ja mm. raa'an maksan välityksellä. Bakteeri on vaarallinen erityisesti lapsille ja vanhuksille.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat