Mainos

Japanilaisessa ydinvoimalassa radioaktiivinen vuoto

Japanilaisen Hamaokan ydinvoimalan toinen reaktori suljettiin tänään sen jälkeen, kun sen putkistosta oli valunut radioaktiivista vettä. Voimala oli auki vasta toista päivää sen jälkeen, kun se viime vuoden puolella oli suljettu vastaavanlaisten tapausten tähden.

Vartijat huomasivat aamulla, että voimalan kakkosreaktorin putkistosta oli vuotanut parikymmentä litraa radioaktiivista vettä, joka ei kuitenkaan ollut päässyt voimalan ulkopuolelle. Chubu Electric Power -yhtiön mukaan vuoto pysäytettiin ja voimalan toinen reaktori pysäytettiin tutkimuksia varten. -Meillä ei ole aavistustakaan, milloin reaktori taas käynnistetään, totesi yhtiön edustaja.

Viime marraskuussa Hamaokan voimalan ykkösreaktorissa sattui sekä höyry- että vesivuoto, jonka jälkeen se pysäytettiin. Myös kakkosreaktori pysäytettiin tarkastuksia varten ja voimala avattiin vasta eilen. Hamaokan ydinvoimala sijaitsee noin 150 kilometriä Japanin pääkaupungista Tokiosta länteen. Japani saa energiastaan noin kolmanneksen ydinvoimasta.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.