Mainos

Japaniin uusi hallitus

Japanin pääministeri Yoshiro Mori on muodostanut maalle uuden hallituksen. Poliittiseen ahdinkoon ajautunut Mori yritti lisätä uuden ministeristönsä suosiota ottamalla mukaan kaksi entistä pääministeriä: Ryutaro Hashimoton ja Kiichi Miyazawan.

Yoshiro Mori

-Morin toinen hallitus on muodostettu ja pyrkimyksenämme on saada aikaan talouden täydellinen elpyminen, ilmoitti hallituksen edustaja Yasuo Fukuda.

Valtiovarainministerinä jatkaa Kiichi Miyazawa, joka oli Japanin pääministerinä vuosina 1991-1993. Toinen entinen pääministeri, Ryutaro Hashimoto, sai vastuualueekseen hallinnon uudistamisen. Morin ensimmäinen hallitus erosi varhain aamulla Suomen aikaa. Mori ilmoitti jo etukäteen, että hän pyrkii erityisesti jatkuvuuteen ministerivalinnoissaan.

Ulkoministeri Yohei Kono jatkaa myös entisessä tehtävässään. Morin hallitus koki takaiskun viimeksi perjantaina, kun hallitsevan liberaalidemokraattisen puolueen pääsihteeri Hiromu Nonaka erosi. Pääministeri hyväksyi Nonakan eronpyynnön yritettyään ensin turhaan taivutella tätä jatkamaan. Mori ilmoitti perjantaina uudistavansa hallituksen kokoonpanoa alkuviikosta.
(STT-AFP-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.