Mainos

Japaniin syntyy maailman suurin pankki

Maailman suurimman pankin syntyminen on varmistunut.

Japanin jättipankki, logo


Japanin kolme suurinta pankkia Industrial Bank of Japan IBJ, Dai-Ichi Kangyo Bank DKB ja Fuji Bank kertovat yhdistyvänsä maailman suurimmaksi pankiksi. Fuusiossa syntyvän jättipankin tase yltää 1,3 biljoonaan dollariin ja jättää kakkoseksi Deutsche Bankin, jonka tase on 735 miljardia dollaria.

Fuusio etenee siten, että yhdistyvät pankit muodostavat vuoden 2000 syksyyn mennessä yhteisen holding-yhtiön. Liiketoiminnot sulautetaan yhteen vuoden 2002 kevääseen mennessä. Ilmoitus fuusiosta oli odotettu, ja sen toivottiin vauhdittavan Japanin pitkään vaikeuksissa räpiköineen pankkisektorin uudelleenjärjestelyjä.

Viime syksynä maan hallitus hyväksyi mittavan tukipaketin horjuvan pankkijärjestelmän tukemiseksi ja heikoimmassa kunnossa olleita pankkeja on otettu valtion haltuun. Pienempiä pankkifuusioita on nähty jo kevään aikana, mutta rahoitusalan asiantuntijoiden mukaan lisää on vielä odotettavissa. Jättipankin muodostumisen jälkeen analyytikot arvioivat Japanin pankkisektorille jäävän kolme tai neljä johtavaa ryhmää, joiden joukossa ovat uuden pankin lisäksi ainakin tähän saakka suurimman pankin asemaa pitänyt Tokyo-Mitsubishi ja Sumimoto-pankki.

Fuusiorintamalla katseet kohdistuvat seuraavaksi Sanwa- ja Sakura-pankkeihin, jotka analyytikkojen mielestä eivät ilman liittolaisia pärjää kiristyvässä kilpailussa. Nyt perustettavan suurpankin tavoitteena on leikata kustannuksiaan yhteensä 100 miljardilla jenillä vuodessa. Tämä tietää noin 150 konttorin sulkemista. Henkilökuntaa on seuraavien viiden vuoden aikana määrä vähentää noin 6000:lla, jolloin jäljelle jää 29 000 työntekijää.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.