Mainos

Japani vetosi Pohjois-Koreaan

Japani on kehottanut Pohjois-Koreaa ottamaan vakavasti Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n vaatimukset ja luopumaan ydinohjelmastaan.

Samalla Japanin hallitus ylisti IAEA:n eilen hyväksymää päätöslauselmaa, jossa Pohjois-Koreaa kehotetaan lopettamaan yritykset ottaa uudelleen käyttöön aiemmin suljetut ydinreaktorit ja päästämään järjestön tarkastajat takaisin maahan.

-Se oli selkeä viesti kansainväliseltä yhteisöltä, sanoi Japanin hallituksen edustaja.

Pohjois-Korea haluaa neuvotella

Pohjois-Korea sanoi puolestaan tänään, että Yhdysvallat haluaa taloudellisilla pakotteilla eristää Pohjois-Korean, mikä tarkoittaa käytännössä sodanjulistusta. Pohjois-Korean mukaan sodan sijaan osapuolten pitäisi ryhtyä neuvottelemaan.

-Pakotteet tarkoittavat sotaa ja sodassa ei tunneta armoa. Yhdysvaltain pitäisi mieluummin valita neuvottelut kuin sota ja olla tietoinen, että sen on maksettava kova hinta piittaamattomista toimista, sanoi Pohjois-Korean virallinen uutistoimisto KCNA.

KCNA kommentoi virallisesti viime kuussa tapahtunutta selkkausta, jossa Yhdysvallat takavarikoi hetkeksi Jemeniin matkalla olleen aluksen. Alus kuljetti Pohjois-Koreassa valmistettuja ohjuksia.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.