Mainos

Japani vetoaa G7-maihin Perun kriisin ratkaisemiseksi

Teollisuusmaiden G7-ryhmä pyrkii yhdessä löytämään keinoja kymmenen päivää jatkuneen Perun panttivankikriisin ratkaisemiseksi, kertoi Saksan ulkoministeriö. Ulkoministeriön edustajan Martin Erdmannin mukaan G7-maiden suurlähettiläät tapasivat Limassa keskustellakseen seuraavista toimenpiteistä.

Myös Venäjä osallistui Limassa käytyihin neuvotteluihin. Tärkeimpänä tavoitteena on estää tilanteen kääntyminen väkivaltaiseksi, Erdmann sanoi. Saksan lausunto tuli sen jälkeen kun Japani oli kehottanut muita G7-maita toimimaan, jotta Japanin Perun suurlähettilään asunnossa olevat panttivangit saataisiin vapaiksi ilman voimatoimia.

Japanin ulkoministeri Yukihiko Ikeda muistutti lehdistötilaisuudessaan Tokiossa, että Englanti, Saksa, Italia, Ranska, Kanada, Yhdysvallat ja Japani hyväksyivät viime kesänä joukon terrorisminvastaisen taistelun keinoja. Tuohon terrorisminvastaiseen pakettiin kuuluvat mm. poliisiyhteistyön ja koulutuksen tehostaminen, tiedustelutietojen jakaminen, luovutusmenettelyn helpottaminen ja terrorisminvastaisen lainsäädännön tiukentaminen.

Japani torjui eilen Venäjän ehdotuksen G7-maiden ja Venäjän erikoisjoukkojen lähettämisestä Limaan. Venäjän presidentti Boris Jeltsin ehdotti keskiviikkona, että G7-maiden ja Venäjän kokoama erikoisjoukko vapauttaisi panttivangit. Jeltsin lähetti ehdotuksensa G7-maille ja Perulle. Japani on ollut yhteydessä myös Venäjään valmistellessaan omaa G7-ehdotustaan, kertoi Japanin ulkoministeriön edustaja.

Vasemmistosissit valtasivat Japanin suurlähettilään asunnon Perussa 17. joulukuuta ja pitävät siellä yhä yli sataa panttivankia.
(STT-Reuter-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.