Mainos

Japani: Pohjois-Korean ohjuskoe ei katkaisisi neuvotteluja

Japanin ulkoministerin mielestä on tärkeää pitää yllä Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean ainoaa kommunikointikanavaa, kuuden valtion välisiä neuvotteluja. Japani kuitenkin uhkaa Pohjois-Koreaa vastatoimilla, jos maa laukaisee ohjuksen.

Vaikka Pohjois-Korea laukaisisikin pitkänmatkan ohjuksensa, kuuden valtion väliset neuvottelut Pjongjangin ydinohjelmasta jatkuisivat. Näin lupaa ainakin Japanin ulkoministeri Taro Aso.

Neuvotteluissa on pyritty saamaan Pohjois-Korea luopumaan ydinohjelmasta. Ason mukaan kuuden valtion yhteistyötä tulee jatkaa, koska se on ainoa tapa pitää yllä Washingtonin ja Pjongjangin välistä dialogia.

Aso varoittaa kuitenkin, että Japani voi vastata "kovin toimin", jos Pohjois-Korea testaa ohjustaan.

Puolustusministeri Fukushiro Kugaka kertoi tänään, että Japani on määrännyt laivaston alukset ja lentokoneet keräämään tietoa ohjuskokeen varalta. Hän ei kuitenkaan täsmentänyt, kuinka monta alusta ja lentokonetta on valjastettu keräämään mahdolliseen ohjuskokeeseen liittyviä tietoja.

Pohjois-Korea laukaisi vuonna 1998 ohjuksen, josta osa lensi Japanin yli ja laskeutui Tyyneenmereen.

Japanin lisäksi myös Yhdysvallat ja Etelä-Korea epäilevät, että Pohjois-Korea kokeilee pian Taepodong-2-ohjustaan. Yhdysvallat on aktivoinut ohjuksentorjuntajärjestelmänsä.

(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.