Mainos

Japani: Pohjois-Korea valmistelemassa ohjuskoetta

Japanin radiossa on kerrottu, että Etelä-Korean hallituksen virkamiehet kertovat satelliittikuvista näkyvän merkkejä ohjuksen laukaisupaikasta Pohjois-Koreassa.

Japanilaisten tiedotusvälineiden mukaan Pohjois-Korea voi olla valmistelemassa ohjuskoetta. Uuden pitkän matkan ohjuksen kantomatka voi olla jopa 15 000 kilometriä, jolloin se voitaisiin laukaista esimerkiksi kaikkialle Yhdysvaltoihin.

Japanin yleisradioyhtiön NHK:n mukaan Etelä-Korean hallituksen virkamiehet kertovat, että satelliittikuvista näkyy merkkejä ohjuksen laukaisupaikasta Pohjois-Koreassa.

Pohjois-Korea aiheutti suuren kohun kuusi vuotta sitten laukaisemalla ohjuksen, joka lensi Japanin yli ennen päätymistään Tyyneenmereen.

Japanin puolustusministeriöstä rauhoitellaan tilannetta sanomalla, että tilanne ei ole tällä hetkellä kriittinen, vaikka ohjuksen laukaisupaikalla Musudani-rissa on havaittu epätavanomaisen vilkasta liikehdintää. Myös Japanin ulkoministeri Foreign Taro Aso rahoittelee tiedotusvälineiden lietsomia puheita.

- Olemme tienneet asiasta jo pitkään, Taro Aso sanoo.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.