Mainos

Japani: Panttivankikriisi pahentunut

Panttivankeja pitävät perulaississit vaativat tänään presidentti Alberto Fujimoria neuvottelemaan panttivankien vapauttamisesta. Sissit kiinnittivät yöllä Japanin suurlähettilään asunnon katolle lippuja, joissa sanottiin mm., että ilman vuoropuhelua ratkaisua ei koskaan saada aikaan. Yhteen lippuun oli kirjoitettu, että Perussa 13 miljoonaa ihmistä elää köyhyydessä, ja kysyttiin, missä on edistys. Toisessa lipussa vaadittiin noin 450 sissin vapauttamista.

Fujimori torjui torstaisessa puheessaan vankilassa olevien sissien vapauttamisen ja luonnehti sissejä väkivaltaan taipuvaisiksi terroristeiksi, ei köyhien asialla oleviksi. Fujimori on sanonut, että ratkaisuun päästään, kun sissit ovat vapauttaneet panttivankinsa ja laskeneet aseensa.

Tilanne Perun panttivankikriisissä on nyt pahempi kuin kertaakaan aiemmin, sanoi Japanin ulkoministeriön edustaja tänään. Edustaja, Hiroshi Hashimoto, huomautti Tokiossa, että vasemmistolaisten sieppaajien ja Perun hallituksen välinen neuvotteluyhteys on katkennut.

Aiemmin tänään Japanin pääministeri Ryutaro Hashimoto sanoi, että hän ei ole kovinkaan optimistinen panttivankikriisin suhteen. Pääministerin mukaan vasemmistosissien hallussa on nyt sellainen määrä panttivankeja, että he pystyvät helposti valvomaan näitä.

Punaisen Ristin edustajan Michel Minnigin ei nähty eilen menevän asuntoon kuten hän on tehnyt päivittäin.

Parikymmentä Tupac Amaru -järjestön sissiä valtasi Japanin Perun-suurlähettilään asunnon 17. joulukuuta Limassa. Sissien vangeiksi joutui aluksi viitisensataa korkea-arvoista perulaista virkamiestä ja ulkomaista diplomaattia, jotka osallistuivat Japanin keisarin syntymäpäivän cocktailtilaisuuteen. Tällä haavaa panttivankeja on vielä 74. Suurin osa heistä on perulaisia virkamiehiä. Joukossa on myös parikymmentä japanilaista.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.