Mainos

Japani neuvoo varustautumaan vuodenvaihteeseen

Japanin hallitus neuvoi tänään ihmisiä varastoimaan uudeksi vuodeksi ruokaa, vettä, polttoainetta ja lääkkeitä vuosituhannenvaihteen tietokoneongelmien takia. Hallituksen mukaan selviytymistarpeita olisi hyvä varata kolmeksi päiväksi.

Kyseessä on yksi kehittyneimpien kansakuntien dramaattisimmista uuden vuoden varoituksista. Varoitus lähetetään televisiossa ja siitä aiotaan tiedottaa myös huomenna ilmestyvissä sanomalehdissä. Vuosituhannen vaihteen valmistelut Y2K-ongelman hallitsemiseksi ovat olleet "merkittäviä", sanotaan Tokion kehittyneen informaation ja telekommunikaation edistämiskeskuksessa.

Hallituksen nimittämä keskus sanoi, että se "ei odota sosiaalisten infrastruktuurin vahinkojen tai palvelujen häviämisen aiheuttavan vakavia vaikutuksia jokapäiväiseen elämään".

-Kuitenkin on tärkeää, että maan kaikki asukkaat varautuvat siihen, että aiheutuu ongelmia, sellaisia pienehköjä vaikeuksia, joita kaikki koemme silloin tällöin jokapäiväisessä elämässä, keskuksesta sanottiin.

Uuden vuoden varoitukset johtuvat siitä, että moniin tietokoneisiin saattaa ilmestyä ennalta arvaamattomia ongelmia, kun kone lukee kaksinumeroiseksi vuosiluvuksi käsittämättömän 00.

Japanilaisia kehotetaan ruuan ja veden varastoimisen lisäksi tarkistamaan pankkitilinsä saldo ennen vuodenvaihdetta ja säilyttämään varmuuden vuoksi maksuista saadut kuitit vuodenvaihteeseen asti. Japanin pääministeri Keizo Obuchi sanoi tänään, että hän ei aavistele vuodenvaihteen tuovan mukanaan suuria ongelmia, mutta neuvoi silti yleisöä varustautumaan.

-Haluaisin kaikkien kansalaisten olevan valmistautuneita kaikkiin mahdollisiin sattumiin hallituksen tämänpäiväisten ohjeiden mukaan, Obuchi sanoi.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.