Mainos

Japani kaavailee tuhannen sotilaan lähettämistä Irakiin

Japani kaavailee lähettävänsä yli tuhat sotilasta Irakiin auttamaan maan jälleenrakentamisessa. Suunnitelmista kertoneen tokiolaislehden mukaan ensimmäisen viidensadan sotilaan siirrot voisivat alkaa jo lokakuussa.

Lehti kirjoittaa, että japanilaissotilaiden odotetaan huolehtivan veden ja polttoaineen jakelusta Yhdysvaltain sotilaille ja Bagdadin asukkaille. Irakiin lähetettäisiin ainakin kolme kuljetuslentokonetta, merivoimien alus ja hävittäjä.

Lehti siteeraa puolustusviranomaisten hahmotelmaa, joka koskee Irakin jälleenrakennusta. Japanilaisten ja amerikkalaisten virkamiesten on määrä keskustella suunnitelmista tänään.

Japanin puolustusministeriöstä ei kommentoitu lehtitietoja. Japanin parlamentti on keskustellut lakialoitteesta, joka mahdollistaisi joukkojen lähettämisen Irakiin jälleenrakennustöitä varten.

Senaattorit: Irakin jälleenrakennukseen tarvitaan kaikkia


Yhdysvalloissa vaaditaan, että myös Irakin sotaa vastustaneiden maiden on päästävä mukaan Irakin jälleenrakennukseen.

Kolmen vaikutusvaltaisen senaatin jäsenen mukaan jälleenrakentaminen on pitkä ja vaikea prosessi, johon tarvitaan koko maailman tukea.

Senaattorit pelkäävät, että amerikkalaisten voimakas läsnäolo Irakissa kasvattaa irakilaisten tyytymättömyyttä tilanteeseen.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.