Mainos

Japani jatkaa teloituksia YK:n vastustuksesta huolimatta

Japani on teloittanut jälleen tänään kaksi vankia kansainvälisestä paheksunnasta huolimatta. Teloituksia on tehty Japanissa tänä vuonna jo 15, mikä on eniten sitten vuoden 1975.

Pääministeri Taro Ason tuoreen hallituksen oikeusministeri Eiruke Mori vakuutti, että kuolemantuomiot pantiin täytäntöön vasta huolellisen harkinnan jälkeen. Morin mukaan Japani ei ole tarkoituksella lisäämässä teloituksia.

Japani on Yhdysvaltojen ohella ainoa suuri teollisuusmaa, joka käyttää kuolemanrangaistusta. YK, EU ja kansainväliset ihmisoikeusjärjestöt ovat vaatineet Japania lopettamaan teloitukset.

Teloituksia jatkettiin samalla viikolla kun YK:n ihmisoikeuskomissiolta odotetaan ensimmäistä arviota Japanista vuosikymmeneen. Edellisessä arviossaan vuonna 1998 komissio kehotti Japania luopumaan kuolemanrangaistuksesta.

-On erittäin ongelmallista, että Japanin hallitus ei edes yritä kuunnella, mitä ihmisoikeuskomissiolla on sanottavana -- Japani on kääntänyt selkänsä maailmalle, pahoitteli ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin Japanin-johtaja Makoto Teranaka.

(MTV3- STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.