Mainos

Japani jäädytti Pakistanin lainat

Japani jäädyttää Pakistanille myöntämänsä uudet lainat ja avustukset humanitääristä apua lukuun ottamatta. Se määräsi talouspakotteita Pakistania vastaan perjantaina vastalauseeksi maan torstaina tekemille ydinkokeille. Japani kutsuu myös suurlähettiläänsä pois Pakistanista.

Japanin pääministeri Ryutaro Hashimoto piti aamulla kriisikokouksen avainministeriensä kanssa pakotteiden sisällöstä. Japani on suurin avustusten lahjoittaja sekä Pakistanille että Intialle. Maa peruutti samalla tavalla Intialle myöntämänsä lainat sen jälkeen, kun Intia aiemmin tässä kuussa toteutti omat ydinkokeensa.

Viime vuonna Japani myönsi Pakistanille 60 miljardin jenin eli noin 2,3 miljardin markan edestä lainoja ja kuusi miljardia jeniä eli noin 232 miljoonaa markkaa avustuksia.

Pääministeri Hashimoto sanoi, että Japanin mielestä YK:n turvallisuusneuvoston olisi pitänyt toimia nopeammin Intian ydinkokeiden jälkeen, jotta kriisin laajeneminen tähän tilanteeseen olisi voitu välttää. Hän vannoi, että Japani tekee kaikkensa Intian ja Pakistanin välisen varustelukilvan päättämiseksi.

USA suunnittelee Pakistanin lainojen jäädyttämistä

Pakistan voi menettää eilisten ydinkokeidensa takia miljardien dollareiden tuet, jos Yhdysvallat saa suostuteltua kansainväliset lainoja myöntävät elimet lopettamaan lainanannon Pakistanille.

Valkoisen talon tiedottaja on ilmoittanut, että Yhdysvallat vastustaa suunniteltuja kolmen miljardin dollarin eli yli 16 miljardin markan lainoja, joita Maailmanpankki, Kansainvälinen valuuttarahasto ja Aasian kehityspankki ovat aikoneet myöntää Pakistanille.

Kaksi merkittävää Yhdysvaltain kauppaa tukevaa rahoituslaitosta aikoo jäädyttää Pakistan-ohjelmansa vastalauseena ydinkokeille. Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton määräsi eilen laajat talouspakotteet Pakistania vastaan maan tekemien viiden ydinkokeen takia. Clinton totesi, että Pakistan on menettänyt arvokkaan mahdollisuuden saada Yhdysvaltain talous- ja turvallisuusapua.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.