Mainos

Japani ja Venäjä neuvottelevat rauhansopimuksesta

Japanin ulkoministeri Keizo Obuchi on lentänyt Moskovaan kolmipäiväiselle vierailulle. Obuchin on määrä neuvotella Venäjän johtajien kanssa maiden välisen rauhansopimuksen allekirjoittamisesta, viranomaiset kertoivat.

Obuchi aloittaa tänään allekirjoittamalla kalastussopimuksen Venäjän ensimmäisen varapääministerin Boris Nemtsovin kanssa. Sopimuksen toivotaan laukaisevan jännitystä kiistellyistä Kuriilien saarista, Venäjän ja Japanin viranomaiset kertoivat. Huomenna Obuchi tapaa ulkoministeri Jevgeni Primakovin, jonka kanssa hän neuvottelee maiden välisestä rauhansopimuksesta Siperian huippukokouksessa tehdyn sitoumuksen mukaisesti.

Japanin pääministeri Ryutaro Hashimoto ja Venäjän presidentti Boris Jeltsin sopivat huippukokouksessa allekirjoittavansa rauhansopimuksen vuoteen 2000 mennessä. Kiista Kuriilien saarista on hiertänyt Venäjän ja Japanin välejä jo toisen maailmansodan loppupuolelta lähtien ja estänyt virallisen rauhansopimuksen kirjoittamisen. Obuchin on määrä tavata vierailunsa aikana myös presidentti Boris Jeltsin ja pääministeri Viktor Tshernomyrdin.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.