Mainos

Japani ja P-Korea neuvotteluihin pitkän tauon jälkeen

Japani ja Pohjois-Korea palasivat tänään neuvotteluyhteyteen, kun maiden Punaisten Ristien edustajat aloittivat kaksipäiväisen tapaamisen Pohjois-Korean pääkaupungissa Pjongjangissa. Viikon kuluessa myös maiden ulkoministeriöiden edustajien on määrä tavata.

Japanin ja Pohjois-Korean suhteissa on monia pulmia ratkaistavaksi mm. siirtomaa-ajan ja kylmän sodan ajan ongelmien vuoksi. Korean niemimaa oli Japanin hallinnassa vuosina 1910-1945.

Lisäksi Japani on syyttänyt Pohjois-Koreaa siitä, että maan agentit olisivat siepanneet 11 japanilaista 70- ja 80-luvuilla.

-Aiomme olla mahdollisimman vilpittömiä, jotta tästä tulisi historiallinen tapaaminen josta syntyisi merkittäviä tuloksia, Pohjois-Korean neuvotteluryhmää johtava Ri Ho Rim sanoi neuvottelujen alla.

Maiden neuvotteluyhteys oli poikki lähes kaksi vuotta.

Ensimmäisen neuvottelupäivän jälkeen oli epäselvää, aloittavatko maat neuvottelut diplomaattisuhteiden normalisoinnista.

Japanin pääministerin Junichiro Koizumin mukaan sieppausasia on selvitettävä ennen kuin suhteiden normalisointia voidaan harkita.

Pohjois-Korea on viime aikoina palannut neuvotteluyhteyteen myös Etelä-Korean ja Yhdysvaltojen kanssa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.