Mainos

Japani haluaa Internetin herruuden

Japanilaiset haluavat nostaa maansa maailman kärkeen myös Internet-alalla. Japanin suuryritykset ovat vaatineet pääministeri Yoshiro Moria vapauttamaan telealan kilpailua, jotta Japanista voisi viidessä vuodessa tulla Internetin supervalta.

Japani on Internetin käytössä paljon jäljessä muista teollisuusmaista. Syynä ovat korkeat paikallispuhelumaksut, mikä puolestaan johtuu telealan jättiyhtiön Nippon Telephone & Telegraphin monopoliasemasta. NTT omistaa 90 prosenttia paikallisista puhelinlinjoista. Ulkomaiset hallitukset ja yhtiöt ovat jo vuosia vaatineet Japania sallimaan telealan kilpailun.

Sony-yhtiön toimitusjohtajan Nobuyuki Idein johtama liikemiesryhmä ehdottaa myös nopean Internet-yhteyden rakentamista kaikkiin Japanin kotitalouksiin vuoteen 2005 mennessä. Jo vuoden kuluessa olisi kuitenkin koko väestöllä oltava mahdollisuus erittäin edulliseen ympärivuorokautiseen Internet-yhteyteen, sanoo Idein johtama IT-strategianeuvosto. Neuvosto ehdottaa myös pelisääntöjen laatimista sähköiselle kaupankäynnille sekä tietotekniikkakoulutuksen lisäämistä.

Pääministeri Mori koski itse ensi kerran tietokoneeseen vasta kesäkuussa. Hän toivoo tietotekniikasta Japanin kangertelevan talouden elvyttäjää ja on tehnyt tätä koskevan esityksen parlamentille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.