Mainos

Japani: Emme vetäydy Irakista

Japani ei aio vetää joukkojaan Irakista sieppaajien vaatimuksista huolimatta. Eilen irakilaisryhmä sieppasi japanilaisen panttivangin.

Japani vakuuttaa, ettei se aio suostua sieppaajien vaatimuksiin ja vetää joukkojaan pois Irakista. Abu Mussab al-Zarqawin johtama ryhmä kertoi myöhään eilen ottaneensa japanilaisen miehen panttivangiksi Irakissa. Internetissä julkaistussa videossa näytetään japania puhuvaa miestä, ja ääriryhmä antaa Japanille kaksi vuorokautta aikaa vetäytyä maasta.

Sieppaajien mukaan panttivanki on japanilaisjoukkojen kanssa työskennellyt mies. Japanin hallituksen edustajan mukaan panttivanki on kuitenkin tunnistettu 24-vuotiaaksi Shosei Kodaksi, jolla ei ole tekemistä japanilaisten joukkojen kanssa. Mies on omaistensa mukaan matkustellut useita kuukausia eri maissa, eikä perhe ollut kuullut hänestä mitään kuukausiin.

Japani ilmoitti jo aiemmin tänään, että ainakaan kukaan sen Irakiin sijoitetuista sotilaista ei ole kadoksissa. Huhtikuussa viisi japanilaista siviiliä joutui ääri-islamilaisen ryhmän vangiksi Irakissa. Tuolloinkin Japania vaadittiin vetäytymään Irakista mutta vaatimukseen ei suostuttu. Myöhemmin kaikki viisi panttivankia vapautettiin vahingoittumattomina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.