Mainos

Jantonin tulos parani

Muun muassa useita kaupunkilehtiä kustantavan viestintäkonserni Jantonin tulos kehittyi viime vuonna budjetoitua paremmin, vaikka pääkaupunkiseudun ilmaisjakelumarkkinoille lanseerattu Uutislehti 100 tuotti vielä selvästi tappiota. Jantonin tulos rahoituserien jälkeen oli nyt 45 miljoonaa markkaa, kun se vuotta aiemmin oli 33 miljoonaa. Kehitysjohtaja Antti Kivimaan mukaan myös Uutislehti 100:n odotetaan tämän vuoden aikana vähintään pääsevän omilleen.

Janton-konsernin 230 miljoonan markan liikevaihdosta 52 prosenttia tulee lehtikustannuksesta, loput jakelutoiminnasta. Viime vuonna liikevaihto kasvoi viidenneksellä osin yritysostojen ja uusien toimintojen perustamisen kautta. Tälle vuodelle odotetaan noin 15 prosentin kasvua. Jakeluliiketoiminta on kasvanut lehdenkustannusta nopeammin.

Lehtipuolella Janton-konserniin kuuluvat pääkaupunkiseudun Uutislehti 100, Länsi-Uusimaa Oy eli lehti ja lehtipaino, Alueuutiset, City-lehti sekä kaupunkilehdet Turkulainen ja Tamperelainen.

Konserni omistaa myös 50 prosentin osuuden Länsiväylä Oy:stä ja 20 prosenttia Nykypäivästä. Vuodenvaihteeseen saakka konserniin kuului myös Riihimäen Sanomat, josta 80 prosentin osuus myytiin maaliskuussa Kymen Lehtimedialle.

Postitoimiluvasta valitus KHO:lle

Jakelupuolella konserni omistaa valtakunnallista postitoimilupaa hakeneen Suomen Suoramainonnan. Lisäksi sillä on omat jakeluyhtiöt Helsingissä, Riihimäellä ja Lahdessa sekä osakkuusyhtiöitä eri puolilla maata. Konserni on osakkaana myös kahdessa paikallisradiossa.

Hallitus hylkäsi helmikuussa Suoramainonnan postitoimintaluvan laajennuksen, ja Kivimaan mukaan yhtiö aikoo valittaa päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Postitoimiluvan taloudellinen merkitys Jantonille ei ole kovin suuri, mutta se avaisi uusia mahdollisuuksia toiminnan kehittämiseen, Kivimaa sanoi.

Suoramainonta olisi halunnut laajentaa kirjepostin jakelualueensa pääkaupunkiseudulta koko entiseen Uudenmaan lääniin, koska pelkästään pääkaupunkiseudulla toimiessaan se joutuisi maksamaan liikevaihdostaan 20 prosenttia haja-asutusalueiden postitoiminnan tukemiseen.

Suoramainonta sai postitoimiluvan pääkaupunkiseudulle viime keväänä, mutta ei ole maksun vuoksi aloittanut jakelutoimintaa. Janton on pyytänyt EU:n komission kantaa asiaan, koska pitää sitä kilpailunrajoitussäännösten vastaisena.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.