Mainos

Jännitys jatkuu Ohiossa

Ohion osavaltion korkeimman vaaliviranomaisen mukaan täsmällisen kokonaistuloksen laskenta vie ainakin 11 päivää.

Yhdysvaltain presidentinvaalien kannalta ratkaisevan Ohion osavaltion vaalitulos ratkeaa täsmällisesti vasta vajaan kahden viikon kuluttua. Kun 99 prosenttia vaalipäivänä annetuista äänistä oli laskettu, George Bushilla oli koossa 134 019 ääntä enemmän kuin hänen demokraattihaastajallaan John Kerryllä.

Kokonaistulos selviää myöhemmin, koska laskematta on postiääniä ja ns. vahvistamattomat äänet. Ehdollisella vaalilipukkeella joutuivat vaalipäivänä äänestämään ne, joiden nimeä ei ollut syytä tai toisesta äänestyspaikan äänestäjäluettelossa. Nämä lipukkeet jätettiin vaaliyönä syrjään tulevaa laskentaa varten. Keskeneräisten tietojen mukaan ehdollisia äänestyslipukkeita oli jaettu ainakin reilut 130 000.

Osavaltion korkein vaaliviranomainen Kenneth Blackwell on kehottanutkaikkia rauhoittumaan, koska täsmällisen kokonaistuloksen laskenta vie ainakin "11 päivää". Ns. vahvistamattomia ääniä ei hänen mukaansa lasketa yhteen ennen kuin kunkin äänen lainmukaisuus on selvitetty. Lisäksi osavaltiossa hyväksytään kymmenen päivän kuluessa saapuneet postiäänet, joiden palautuskuoressa on viimeistään vaalipäivän postileima.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.