Mainos

Jännitys jatkuu Intian ja Pakistanin rajalla

Tilanne Intian ja Pakistanin rajalla Kashmirissa jatkui tänään epäselvänä ja jännittyneenä. Intia ilmoitti, että maiden joukot kävivät edelleen tykistötaisteluja raja-alueella. Pakistanin puolestaan kumosi tiedot rajakahinoista.

Intia kertoi joukkojen käyneen tykistötaisteluja Urin ja Kupwaran alueilla rajan pinnassa. Intialaisten tietojen mukaan taistelut olivat kuitenkin lievempiä kuin viikonloppuna eikä niissä tiettävästi menetetty ihmishenkiä.

Intialaiset sotilaslähteet arvioivat, että yksinomaan Urin sektorilla olisi viikonloppuna saanut surmansa tai haavoittunut 60-70 pakistanilaista sotilasta. Intian pääministeri Inder Kumar Gujral ilmoitti kutsuvansa hallituksensa koolle keskustelemaan yhteenotoista.

Pakistan vähätteli intialaisten ilmoitusta taisteluista. Viranomaisten mukaan kahakoissa sai viikonloppuna surmansa neljä pakistanilaista siviiliä.

Intian ja Pakistanin joukot käyvät usein pienimuotoista laukaustenvaihtoa raja-alueellaan Kashmirissa. Raja ei ole virallinen valtakunnanraja, vaan sotilaallinen valvontalinja. Se on vedetty kohtaan, johon rintamalinja jäi Intian ja Pakistanin edellisessä Kashmirin hallintaa koskevassa sodassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.