Mainos

Janni Hussi avautuu suomalaisten elintavoista: "Synkät ja surulliset tilastot"

5:19
Janni Hussi on vieraillut myös Posse-ohjelmassa.

Liikunta-ammattilainen Janni Hussi ilmaisee huolensa suomalaisten huonoista elintavoista.

Bloggaaja ja liikunta-ammattilainen Janni Hussi on sosiaalisessa mediassa ilmaissut huolestuneisuutensa suomalaisten terveyteen liittyvistä seikoista. Urheilullinen ja terveitä elämäntapoja noudattava Hussi on valinnut Instagramiin kuvan vakavailmeisistä kasvoistaan.

– Tämä kevät on taas palauttanut mieleeni synkät ja surulliset tilastot, joita meillä Suomessa kannetaan harteilla. Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja kansantaudeiksikin tätä taakkaa kutsutaan, Hussi kirjoittaa kuvan yhteyteen.

Tekstissä hän vielä luettelee lukuja Suomen kansanterveyteen liittyvistä sairaus- ja kuolleisuustilastoista, joissa moni synkkä numero puhuu karua kieltään. Suomessa esimerkiksi yleisin kuolinsyy on Hussin mukaan sydän- ja verisuonitaudit.

Samalla hän kertoo, että jopa puolet suomalaisista aikuisista on ylipainoisia ja prosentuaalisesti liian monen kärsivän kohonneesta verenpaineesta.

– Iso osa näistä voitaisiin ehkäistä elintavoilla. Vaikka suola on vain yksi asia hyvinvoinnissa, se kuitenkin näyttäisi olevan yllättävänkin iso ongelma. Tiesitkö esimerkiksi, että maissihiutaleissa on enemmän suolaa 100 grammaa kohden kuin suolapähkinöissä, Hussi jatkaa vuodatustaan.

Kommentoijat komppaavat Hussin huolta.

– Teen paljon brittien kanssa töitä ja tosi iso osa nuoristakin lisää aina suolaa valmiisiin lounasbuffetin ruokiin, eräs kirjoittaa.

– Erityisen paljon itseä huolestuttaa lapset. Liian paljon on tarjolla piilosokeriherkkuja ja turhan usein napostelua eri lempipiirroshahmotuotteiden varjolla. Tähän toivon suurta muutosta tulevaisuudessa, toinen pohtii.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja