Mainos

Janne Ahonen avautuu lehdessä: Olin lopussa

Suomalainen mäkihyppyikoni Janne Ahonen ilmoitti kyynelsilmin reilu vuosi sitten päättävänsä voitokkaan urheilu-uransa. Kauaa mäkikotka ei kuitenkaan jaksanut laakereilla levätä: hyppyrimäet kutsuvatkin häntä toistamiseen – huolimatta siitä, että lopettamispäätöksen tehdessään mies tunsi olevansa aivan finaalissa.

Uran lopettamisesta päättäessään Ahonen tunsi olevansa aivan lopussa niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Huippu-urheilijan rankka treenitahti oli tehnyt tehtävänsä, eikä motivaatiota hyppäämiseen enää löytynyt.

– Ajattelin silloin, että kroppani on lopussa. Minusta tuntui muutenkin siltä, että olen tullut päätepysäkille. Olin tehnyt joka vuosi yksitoista kuukautta putkeen rankasti töitä ja huilannut vain yhden kuukauden. Vaikka siinä ajassa kroppa ehti juuri ja juuri palautua, korvienväli ei ehtinyt, Ahonen kertoo Iltalehdessä.

Lopettamispäätöksen jälkeen Ahonen uskoi vilpittömästi, ettei enää koskaan hyppäisi yhtään hyppyä. Kun aikaa kului, ja mieli ja kroppa olivat saaneet tarpeeksi lepoa, tilanne alkoi kuitenkin pikku hiljaa helpottaa.

Samalla alkoi kasvaa yllättäen myös himo päästä takaisin hyppyrin nokalle. Tänä keväänä mies ilmoittikin palaavansa mäkeen ja toteaa olevansa paremmassa kunnossa kuin vuosiin.

– Vaikka vain runsas vuosi sitten tunsin olevani lopussa, nyt en enää malttaisi odottaa, että pääsen syyskuun puolivälissä taas kilpailemaan, Ahonen toteaa Iltalehdelle.

Lue Jannen blogia MTV3:n Mäkihyppysivuilla.

MTV3:n Viihdeuutiset nyt myös Twitterissä,tutustu.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja