Mainos

Jane's: USA:n aika käymässä vähiin

Yhdysvalloilla alkaa olla kiire, jos se aikoo iskeä Afganistaniin ennen talven tuloa, varoittaa arvovaltainen puolustusalan aikakauslehti Jane's Defence Weekly tuoreessa raportissaan. Jane'sin verkkosivuilla julkaistussa raportissa huomautetaan, että Afganistanin ankara talvi tekee kaikista sotilasoperaatioista "huollon kannalta painajaismaisia". Lehden mukaan yleensä lokakuussa alkava talvi estää Yhdysvaltain tukeman Pohjoisen liiton suuret hyökkäykset Taleban-liikkeen joukkoja vastaan.

Sääolot voivat myös haitata Yhdysvaltain joukkojen yrityksiä siepata terrorismista epäilty Osama bin Laden tai iskeä talebanien asemiin. -Lämpötila voi laskea miinus 40 asteeseen, tuuli on kova ja lunta pyryttää. Tämä haittaa kuinka hyvin tahansa varustettujen joukkojen taistelukykyä, sanoi raporttia varten haastateltu kenraalimajuri Himmat Singh Gill. Hän toimi aiemmin Intian sotilasasiamiehenä Kabulissa.

Selonteon mukaan Yhdysvaltain joukoilla ei ole kokemusta Afganistanin talven erittäin kovista oloista. Talebanin joukot taas ovat tottuneet taistelemaan äärimmäisen kylmissä oloissa ja tuntevat maaston hyvin. Amerikkalaisten joukkojen etuna on se, että ne eivät välttämättä pyri valtaamaan alueita, vaan tekemään nopeita iskuja Afganistaniin. -Historia näyttää, että Afganistaniin tehdyt pikaiset rankaisuiskut, joilla on selvät tavoitteet ja kunnollinen perääntymisstrategia, ovat onnistuneet, kirjoitti Jane's.

(STT)

Tutustu artikkeliin
Samaan aikaan New York ponnistelee päästäkseen kiinni normaaliin elämään. Kaupunkilaisille oleellinen osa arkielämää on kaupankäynti ja yksityisyritteliäisyys. Terrori-iskut näkyvät jo muun muassa matkamuistokaupassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.