Mainos

Jan Vapaavuoresta uusi elinkeinoministeri

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on valinnut uudeksi elinkeinoministeriksi Jan Vapaavuoren. Hän on nykyisin kokoomuksen ryhmänjohtaja.

– Olen hyvin otettu ja kiitollinen tästä luottamuksesta, jonka puheenjohtajalta ja puoluehallitukselta olen saanut näin haastavina aikoina, Vapaavuori sanoi kokoomuksen järjestämässä tiedotustilaisuudessa.

– En tiedä, mitä se kertoo minusta tai kollegoistani, mutta mitä vaikeampia ja haastavampia tehtäviä meillä on edessämme, sitä enemmän innoissamme me olemme, Vapaavuori kuvaa.

Hän myönsi tiedotustilaisuudessa, ettei ihan tarkkaan tiedä, mitä elinkeinoministerin työhön kuuluu, mutta lupaa perhetyä siihen pikimmiten.

– Aion sitä nyt tässä opetella ja harjoitella.

Vapaavuori muistutti lyhyessä puheenvuorossaan myös yrittämisen tärkeydestä suomalaisessa yhteiskunnassa.

– Kansakunnan menestys ja hyvinvointi on aina perustunut työn tekemiseen ja perustuu siihen jatkossakin.

Puheenjohtaja Jyrki Kataisen mukaan päätös Vapaavuoren nimittämisestä elinkeinoministeriksi oli yksimielinen. Katainen sanoi Vapaavuoren olleen itsestään selvä valinta, sillä tämä pystyy ensimmäisestä hetkestä työskentelemään ministerinä.

– Mietin kaksi minuuttia, pitäisikö meidän tehdä laajempi ministerikierrätys. Sitten kysyin, että miksi, Katainen perusteli tilaisuudessa.

Kataisen mielestä kierrätys olisi tuonut vain jännitystä julkiseen keskusteluun, mutta muuta hyötyä siitä ei olisi ollut. Hänen mukaansa vaikeassa taloudellisessa tilanteessa tarvitaan vakautta.

Häkämiehen tilalle eduskuntaan nousee imatralainen Anu Urpalainen.

(MTV3)

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.