Jamie Oliverin ravintolalle jättisakot – asiakkaan terveys vaarassa

Keliaakikko sai huippuravintolassa tavallista, vehnästä tehtyä pastaa, vaikka oli ilmoittanut ravintolan henkilökunnalle erikoisruokavaliostaan. Ravintolalle napsahti yli 9000 euron sakot.

Kristy Richadrson, 38, oli viettämässä aviomiehensä kanssa hääpäivää ja aterioimassa Jamie Oliverin Jamie’s Italian -ravintolassa Portsmouthissa. Nainen oli kärsinyt keliakiasta lähes 20 vuoden ajan ja ilmoitti ravintolassa kolmelle eri taholle, että hän halusi gluteenittoman annoksen.

Kuitenkin vahinko pääsi tapahtumaan ja hänelle tarjottiin tavallista vehnästä tehtyä pastaa ruokailijan tietämättä. Nainen alkoi voida erittäin huonosti viisi tuntia aterian jälkeen, ja hän selvitti soittamalla ravintolaan, että pastatilauksessa oli sattunut virhe.

Ympäristöviranomaiset selvittivät asiaa ravintolan kanssa ja tutkimuksissa paljastui laiminlyöntejä ruoka-allergioiden huomioimisen suhteen. Ravintolan mukaan erehdys oli tapahtunut jo tilausvaiheessa asiakkaan ja tarjoilijan välillä, ja ravintolan lakimies väitti, että tarjoilija oli ymmärtänyt asiakkaan halunneen kasvisruokaa – ei gluteenitonta ruokaa.

Asia kilpistyi oikeuskiistaan. Ravintola sai tuomion viime kuussa, ja on nyt muuttanut käytäntöjään sekä antanut lisäkoulutusta henkilökunnalle, ja pahoitellut tapahtunutta julkisuudessa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja